En Az 320 Bin Yıldır Ayı Postu Giyiyoruz
Almanya Tubingen Üniversitesi öncülüğündeki araştırmacılar, Almanya’nın Schöningen arkeolojik alanında bulunan bir mağara ayısı üzerinde bir dizi incelemede bulundular. Kemiklerin genelinde ve özellikle az et bulunmasına rağmen el ve ayak parmaklarındaki kesikler, derinin sistematik bir kasaplıkla yüzüldüğünü gösteriyor.
Bilim insanı Dr. Ivo Verheijen; “Kemiklerdeki tafonomik izler (kesik izleri), arkeolojide genellikle etin bir amaç için kullanımının göstergesi olarak yorumlanır.” diyor.
İnce Kasaplık
Açıklamalarının devamında ise “Ancak el ve ayak kemiklerinden çıkarılabilecek et yok denecek kadar azdır. Bu durumda, bu kadar ince ve net kesik izlerini derinin dikkatli bir şekilde sıyrılmasına bağlayabiliriz.”

Ekibin örnekler üzerinde yaptığı çalışmalar bulunan çok ince kesik izleri, detaylı kesime işaret ediyor diğer Paleolitik bölgelerden gelen benzer ayı-kasaplığı örnekleriyle benzerlikler gösteriyor.
Yeni Bir Bakış Açısı
Profesör Nicholas Conard ise “Bulgu yeni bir bakış açısı getiriyor, hayvanlar sadece yemek için avlanmıyordu, aynı zamanda postları da soğuk iklimde hayatta kalmak için gerekliydi. Bu ayı postlarının kullanılması, muhtemelen ilk insanların kuzeydeki sert iklime önemli bir adaptasyonuydu’’ diyor.