Raporda, aileye bağlı şirketlerin gerçek olmayan mal alımları ve sahte belgelerle 200 milyon liradan fazla harcama yaptığı belirtilirken, elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip Engin Polat’a ait şirketlere yatırıldığı tespit edildi. Bu nakitlerle gayrimenkul ve lüks araç alındığı ortaya çıktı.
MASAK raporunda, Polat çiftinin banka, kripto varlık ve elektronik para kuruluşlarının hesaplarının askıya alınabileceği ifade edildi. Ayrıca Dilan Polat ve Engin Polat’ın yanı sıra diğer aile üyelerinin de bu soruşturmada yer aldığı ve toplamda 16 şirketle ilişkilendirildiği belirtildi.
Araştırmada, şirket hesaplarına yapılan para transferlerinin büyük bir kısmının internet satışları kaynaklı olduğu ve harcamaların çoğunlukla internet üzerinden kredi kartı ile yapıldığı ortaya çıktı. Şirketlerden çekilen paraların çiftin ve diğer isimlerin hesaplarına nakit olarak yatırıldığı belirtilirken, bu işlemlerin kara para aklama suçunu oluşturabileceği vurgulandı.
MASAK, Engin Polat ve babası Sezgin Polat’ın mal varlığına el koyma kararını savcılığa bırakarak Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ve gayrimenkul şirketinin gelirinin askıya alınmasının uygun olabileceğini belirtti.